اپل احتمالا با افقی‌کردن دوربین آیفون ۱۷ ایر طراحی گوشی‌هایش را متحول می‌کند اپل برای رفع ممنوعیت فروش آیفون ۱۶، به اندونزی پیشنهاد ۱۰۰ میلیون دلاری داده است همه‌چیز درباره تورنومنت نات پیکسل + شرایط دریافت ایردراپ بازدید پزشکیان از پارک علم و فناوری زاهدان (یکم آذر ۱۴۰۳) دانشمندان ژاپنی قابلیت فتوسنتز گیاهان را به سلول‌های همستر منتقل کردند واکنش مدیرعامل آپارات به اظهارات جنجالی رسول جلیلی درباره فیلترینگ یوتیوب: آپارات را بهانه نکنید گلکسی S۲۵ اولترا احتمالا بسیار گران‌تر از نسل قبلی‌اش باشد اولین گمانه‌زنی‌ها درباره مشخصات و ویژگی‌های پلی استیشن ۶ «مایکروسافت تیمز» در جلسات به قابلیت ترجمه همزمان گفتار مجهز می‌شود سونی می‌خواهد شرکت Kadokawa، مالک بازی «الدن رینگ»، را بخرد قابلیت ریست‌کردن الگوریتم پیشنهادها به‌زودی به اینستاگرام اضافه می‌شود بهترین برنامه‌ها و بازی‌های گوگل پلی در سال ۲۰۲۴ + لینک دانلود گزارش اتاق بازرگانی از اثرات فیلترینگ بر کسب‌وکارهای اینترنتی اولین سیستم راداری شکار یوفوها در آمریکا راه‌اندازی می‌شود پنجمین دوره رویداد «هفته ایران دیجیتال» برگزار می‌شود | ۵G و هوشمندسازی از محور‌های رویداد مقدار توکن‌های میجر کاربران مشخص شد | فاجعه ایردراپ‌های پولی گروهی از هکر‌های چینی به اپراتور آمریکایی T-Mobile حمله کردند کاوشگر ناسا ممکن است ۵۰ سال پیش به طور تصادفی حیات در مریخ را از بین برده باشد پاسخ پازل امروز میجر (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) بر مدار دانش اطلاعاتی جدید از دوربین گوشی A۳۶ سامسونگ + عکس
سرخط خبرها

باید‌ها و نباید‌های حمایت از شرکت‌های دانش بنیان

  • کد خبر: ۹۶۰۵۳
  • ۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰
باید‌ها و نباید‌های حمایت از شرکت‌های دانش بنیان
دکتر حسین اختراعی - رئیس انجمن تحقیق و توسعه استان

حمایت از شرکت‌های دانش بنیان از موضوعات مهمی است که ضرورت رهایی از اقتصاد تک محصولی و ریل گذاری به منظور تضمین آینده اقتصاد کشور سبب شده است در چند سال اخیر بر آن بیشتر تاکید شود و درنتیجه آن، شاهد وضع قوانین و مقررات مختلف به منظور حمایت از صنایع دانش بنیان باشیم.

اما این راهکار‌ها تا چه حد موثر بوده اند؟ در ابتدا باید تاکید کنیم که ایران و به خصوص خراسان رضوی و مشهد در سال‌های اخیر رشد زیادی در توسعه واحد‌های تولیدی دانش بنیان داشته اند و همین مسئله به رشد تولیدات دانش بنیان در کشور منجر شده است، با این حال اکنون یکی از مشکلات اساسی واحد‌های دانش بنیان، نبود بازار به میزان تولیدات آن هاست.

درواقع آن‌ها کالایی را تولید می‌کنند، اما بازار کافی برای تولیداتشان وجود ندارد و همین مسئله سبب می‌شود آن‌ها مجبور شوند زیر ظرفیت اسمی خود فعالیت کنند. بر این اساس، پیشنهاد می‌شود به منظور حمایت از شرکت‌های دانش بنیان تلاش کنیم برای محصولات آن‌ها بازارسازی کنیم. همچنین در این میان، باید واردات محصولات دانش بنیانی را که در داخل تولید می‌شوند، ممنوع کرد.

یکی دیگر از راهکار‌های حمایت از صنایع دانش بنیان، حذف معافیت‌های مالیاتی آن‌ها و حمایت از محصولات آنان در سطح بازار است؛ چون درنظر گرفتن چنین معافیت‌هایی سبب می‌شود برخی شرکت‌ها که دانش بنیان نیستند، به منظور بهره مندی از این معافیت‌ها تلاش کنند در فهرست شرکت‌های دانش بنیان قرار بگیرند. خروجی چنین اقداماتی، سبب ضربه به جایگاه شرکت‌های دانش بنیان می‌شود.

راهکار دیگری که برای حمایت از صنایع دانش بنیان باید مدنظر قرار داد، اقدام سریع در ثبت یک محصول تازه تولیدشده و تلاش برای عرضه آن در بازار‌های داخلی و خارجی است. به عنوان نمونه یک نفر یک محصول مرتبط با کرونا تولید می‌کند، اما، چون محصولش در فهرست محصولات دانش بنیان نیست، تولید او مشمول تولیدات دانش بنیان نمی‌شود.

این فرد تا بخواهد فرایند ثبت محصول خود را به عنوان محصولی دانش بنیان سپری کند، مدت زیادی طول می‌کشد و این مسئله سبب می‌شود در عمل بازار داخلی و خارجی خود را از دست بدهد.

نکته دیگری که در حمایت از محصولات دانش بنیان باید به آن توجه کرد، حفظ اسرار تولیدات شرکت هاست. نباید در زمان ثبت یک محصول دانش بنیان، از تولیدکننده بخواهیم که تمام اسرار تولید خود را رو کند.

اکنون در تمام دنیا شرکت‌های دانش بنیانی هستند که سالیان سال است فرمول‌های خود را به عنوان اسرار مخفی نگه داشته اند، اما ما در ایران برای ثبت یک محصول دانش بنیان، از شرکت‌ها می‌خواهیم که تمام اسرار محصول خود را فاش کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->